vrijdag 22 april 2016

7 Tips bij het kopen van kinderschoenen

Als ik een rondje door het huis loop, kom ik ze overal tegen. Bij de voordeur, in de bijkeuken, op de overloop en slaapkamers, in kasten en dozen en bij de achterdeur. Een huis vol schoenen in alle soorten, maten, kleuren en… geuren.

Wie draagt wat?
Niet een paar voor ieder gezinslid, maar verschillende paren. Ik dacht altijd dat het iets typisch vrouwelijks was. Niets is minder waar. Ook de mannen hier zijn schoenengek.
Zoonlief draagt het liefst iets sportiefs, meestal Munnichs. De oudste man in huis heeft een voorkeur voor su├ęde en Van Bommel. Dochterlief wil graag van alles wat voor de nodige variatie onder broeken, rokjes en jurken. Korte laarzen met hak, hippe gympen, stoere hoge laarzen en vrolijke slippers. Ikzelf loop graag op een hak en bij sportieve uitjes op een sneaker.

Het is mooi om te zien dat ook de kinderen een voorkeur krijgen. En dat is niet altijd wat wij willen dat ze dragen. Wij proberen ervoor te zorgen dat ze op ‘gezonde’ schoenen lopen.Waar let je op bij het kopen van kinderschoenen?
Goede schoenen zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van de voeten. Van slechtzittende schoenen kun je voetproblemen krijgen die vaak op latere leeftijd pas om de hoek komen kijken. Lees hier 7 praktische tips bij het kopen van kinderschoenen:
  • Ga naar een schoenenwinkel met 'verstand van zaken'
  • Laat de voeten opmeten voordat je gaat passen. Een goed passende schoen is
    belangrijk voor de beweging en houding van je kind.
  • Geven de schoenen voldoende steun?
  • Zitten ze comfortabel? Laat je kind een paar rondjes lopen in de winkel om dit te voelen.
  • Zijn ze van leer? Leer ademt en dat draagt prettiger. Daarnaast slijt het minder snel. Ook best handig bij kinderschoenen die veel te lijden hebben.
  • Kunnen de tenen vrij bewegen in de neus van de schoen?
  • Hoe kun je de schoenen het beste onderhouden?

Heb jij nog meer tips? Reageer dan onder deze blog.
Voor schoenen ga je naar ShoesbyBoudewijns!
Een ding is zeker, ook bij de kinderen. Voor schoenen gaan wij naar ShoesbyBoudewijns in Son. Daar slagen we bijna altijd en dat is prettiger dan de winkels in de stad af te lopen. Naast vriendelijk, behulpzaam en professioneel personeel zijn er meer voordelen. Je kan er parkeren voor de deur en er zit een lekkere ijssalon vlakbij.
Bij ShoesbyBoudewijns koop je schoenen in alle soorten, maten, merken en kleuren. Neem eens een kijkje in de winkel of de webshop. Je zal je verbazen over het assortiment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten