dinsdag 20 oktober 2015

De zilveren tip

Enige tijd geleden begaf ik me op een markt waar ik lang niet was geweest. Als je ergens lange tijd niet geweest bent is het meestal even wennen. Er is altijd iets veranderd; positief en negatief, omschakelen, zoeken, vinden en opnieuw zoeken. Net zoals in een winkel waar de producten verplaatst zijn naar een andere gang.

De plaatsen om te zoeken en vinden zijn verveelvoudigd ten opzichte van 15 jaar terug. Net als het aantal reacties van sollicitanten. De banen liggen niet voor het oprapen. Sollicitanten liggen hijgend voor de deur, net pitbulls. 'Hoe kom ik voorbij die hijgende massa?' vraag ik me keer op keer af.
Mijn coach dringt erop aan te netwerken en daarbij vooral niet te vragen om een baan. Dat voelt tegenstrijdig. Het gaat me nou net om die baan!

Om mijn weg te vinden in het doolhof van mogelijkheden volg ik gerichte trainingen. Zoveel mogelijkheden, weinig passende vacatures en een kleine kans op die job. Het is druk op de arbeidsmarkt. Rijen werkzoekenden, thuiszittenden, wachtenden mensen met een doel: Weer aan het werk gaan! Zo af en toe hoor ik een succesverhaal. Meestal door een gouden tip.

Wie o wie heeft voor mij de zilveren tip? Daar ben ik al heel erg blij mee.LinkedIn profiel Nicole Peters

Geen opmerkingen:

Een reactie posten